Właczyłem opcję, testuję , ale nie działa, dodałem ProCertumCard Manager do serwera Winflector, zaznaczyłem "Mapuj karty intelignetne" , niestety otwarta z serwera na kliencie gdzie wpięta jest karta nie widzi karty. Może jest jakiś inny sposób (przekazanie portu USB lub wybranego urządzenia) by odpalić możliwość zdalnego podpisywania?
Forum
>
Wsparcie techniczne produktów
>
Mapowanie kart inteligentych - czy ktoś sprawdzał z kartami CERTUM?
Zaloguj się aby móc pisać na forum.
Autor: s2k Data: 2025-02-12 17:22:47 |
|
Autor: Rafal (staff) Data: 2025-02-14 10:23:42 |
Poniżej przedstawię wymagania dotyczące obsługi kart inteligentnych: - karta powinna być conajmniej raz wpięta wczesniej na maszynie serwerowej (na koncie użytkownika gdzie pracuje winflector serwer przy autentykacji użytkowników Winflector) - sterowniki karty powinny być zainstalowwane zarówno na maszynie serwerowej jak i klienckiej - na maszynie klienta kartę nalęzy podłączyć przed uruchomieniem zdalnej aplikacji - w kliencie wfc.exe w opcjach należy włączyć Obsługę kart inteligentnych |
Autor: s2k Data: 2025-02-14 11:06:04 |
Ok, dziękuję, przetestuję, Czy wtedy jak kartę podłączę na serwerze i sprawdzę że jest widoczan w aplikacji ProCertum Card Manager to następnie jak będę łączył się klientem to również na serwerze w aplikacja powinna być widoczna jakby była podpięta loklanie? |
1
Zaloguj się aby móc pisać na forum.